Barnkläder och kultur

Har du tänkt på hur barns kläder har ändrats i takt med den tid och den kultur vi lever i? Det är faktiskt först i modern tid som barn börjat få speciella kläder utformade just för dem, det vill säga kläder som passar för stoj och lek. Läs vidare för att ta reda på hur man klätt sina barn genom tiderna.

Dagens barnkläder

Idag tänker vi mycket på funktion när vi tänker på barnkläder. Kläderna ska tåla tuffa tag och vara mjuka och sköna att röra sig i. Helst ska de också kunna ärvas mellan syskon eftersom vi idag blivit allt mer medvetna om hur vår klädkonsumtion påverkar miljön. Många väljer därför att handla barnkläder hos https://kidsbrandstore.se/ då de har ett rikt utbud av kläder av hög kvalitet. Hos dem kan du bland annat hitta märken som Gant, Lacoste och Kenzo. Detta är visserligen plagg som ligger ganska högt i pris, men i den värld vi lever idag väljer vi ofta att betala lite mer för att få högre kvalitet på plaggen. Det beror på att det i vår kultur blivit mer vanligt att tänka cirkulärt, det vill säga att tänka på att återanvända plagg genom att skänka eller sälja dem vidare. Satsar du på barnkläder av hög kvalitet blir detta mycket enklare att göra. Det är på grund av det som så många vänder sig till https://kidsbrandstore.se/ när de ska handla nya plagg åt sina barn. Man kan med andra ord säga att det är en del av vår kultur att göra på det sättet.

Barnkläder förr

Hur har man då klätt sina barn i Sverige genom tiderna? På 1800-talet fanns inget https://kidsbrandstore.se/ att tillgå. Det gjorde att många sydde plagg till sina barn själva. De som var lite bättre bemedlade kanske också lämnande in tyg hos en skräddare för att låta sy barnkläder.

Gemensamt för gamla tiders barnkläder är dock att de var mer som kopior på vuxenkläder. Några egentliga barnplagg, förutom koltar till de allra minsta, fanns egentligen inte. Kläderna var inte heller anpassade för att fungera för barnens livsstil. Små flickor bar klänningar precis som sina mödrar. Ofta var dessa klänningar inte gjorda för att springa omkring i, snarare passade de bäst för att sitta stilla och skriva eller läsa i. Det visar tydligt hur samhället har förändrats. Förr skulle inte flickor göra samma saker som pojkar. De skulle istället vara tysta, ljuva och lugna. På grund av det ansåg man inte att de behövde kläder som tålde lek och spring.

Som tur är har allt detta förändrats idag. Idag görs lika tåliga kläder till både flickor och pojkar. De ultimata barnplaggen är sådana som både tål stoj och lek men som samtidigt är fina. Har du svårt att hitta just sådana plagg till dina barn? Då borde du surfa in på https://kidsbrandstore.se/ och botanisera i det rika sortimentet. Där hittar du såväl plagg till festligheter som plagg som passar på både skola och dagis. Plaggen håller också hög kvalitet och passar den livsstil som barn av idag har.