Växter och kultur

Växter och blommor har sedan länge varit en viktig del av kulturen och trädgårdar ser olika ut runt om i hela världen. I Frankrike satsar man på välansade buskar medan man i Sverige de senaste åren har fått upp ett allt större intresse för odling. Om du tillhör en av dem kan du nedan få tips på hur du kan börja odla dina egna växter, blommor och grödor.

Frön, lökar och knölar

Oavsett vad du är sugen på att odla börjar odlingen med ett frö, en lök eller en knöl. På Florea finner du allt du behöver för att börja odla. Du kan välja mellan olika frösorter och lökar för blommor om du vill få en vackrare trädgård. Vill du börja odla grönsaker finner du frön för det. Du kan i lugn och ro läsa på om de olika fröerna och köpa hem de du är intresserad av.

Enkla odlingstips

När du har klickat hem de fröer du är intresserad av är du redo att börja odla. Det viktigaste du ska tänka på är att alla levande ting behöver både vatten, näring och solljus för att kunna leva. Därför ska du vara försiktig med att börja odla utomhus för tidigt på året och istället börja förså inomhus under vårvintern. Det är också viktigt att du ser till att dina växter får i sig tillräckligt med vatten. Men tänk också på att om de vattnas för mycket kan de börja ruttna. Sedan behöver du också vårda växterna och beskära dem eller använda bekämpningsmedel om de fått sjukdomar eller drabbats av ohyra.