En skön filmkväll med familjen

En skön filmkväll med familjen

feb 4, 2022 av thea

Visst är det härligt med en riktig filmkväll med familjen. Här kommer tipsen för en maxad filmkväll som hela familjen njuter av.

Familjekväll

Som familj är det viktigt att umgås och ta tid för varandra. Samtidigt kan det vara lite svårt att skapa en kväll som passar både femåringen och femtonåringen. Tack och lov tycker många tonåringar faktiskt om mys med familjen. Många tycker också om rollen som coolt och snällt storasyskon, så det brukar fungera.

Äta gott

Börja med att äta något gott eller så äter ni framför filmen eller tv-programmet. De flesta uppskattar klassiker som pizza, tacos och varma smörgåsar. Goda smörgåsar och en buffé med plockmat fungerar också bra.

Skapa mys i soffan

För en riktigt lyckad filmkväll måste alla ha en skön plats att sitta på eller ligga på. Ta fram extra madrasser för några att ligga på, om ni är en stor familj eller barnen har med sig kompisar. Siffpuffar är också bra, förutom fåtöljer och en stor soffa, såklart. Om det är vintertid är det mysigt med brasa i kaminen (om ni har en) och många kuddar och sköna filtar.

Välja film

Det riktigt kluriga kan vara att välja en film som fungerar för alla. Den får inte vara för läskig för de minska, samtidigt som också de äldsta ska uppskatta den. Många gånger fungerar familjefilmer som “Tämja drake” och “Narnia”. Har ni äldre barn kan ni göra ett “Sagan om ringen”-maraton hela natten lång. Definitivt uppskattat av tonåringar. Sänder SVT Melodifestivalen har ni en klar vinnare som ofta fungerar. Sedan kan de mindre gå och lägga sig, medan de äldre kan se en film som de gillar.

Av thea

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *