Boken som present

En bok är en mycket bra present. Den tar liten plats i bokhyllan samtidigt som den har ett stort mervärde. Den är inte bara en “sak”: den är kunskap, en berättelse och en möjlighet att förstå mer av omvärlden. Samtidigt är inte alla svenskar stora läsare. Hur hittar du boken som verkligen blir läst?

Bokmalen

Att ge en bok till bokmalen är ganska lätt. Oavsett vad du ger personen för bok, så kommer hen i alla fall uppskatta att det var en bok. Dock är det inte säkert att boken blir läst. Bara för att man älskar att läsa, så är det ju ingen som läser allt. Ett annat problem är att bokmalen har läst ganska mycket böcker. Det kan rent av vara så att boken som du köpt indirekt är ett tips från bokmalen själv. Ett tips är att ge bokmalen ett presentkort. Då vet du att du ger en bok som garanterat blir läst. I annat fall kan du fråga dig vad din kompis tycker om och sedan satsa på en finare faktabok. Är drömmen att resa till Italien och testa mat och vin? Köp en fin bok om just mat- och vinkulturen i olika regioner i Italien.

Deckarfantasten

Det är många, vare sig de tänker på sig själva som bokmalar eller inte, som gillar deckare och andra bladvändare. Här handlar det bara om att ha koll på vilken bok personen läste sist. Har en stor författare nyligen publicerat en ny bok? Köp den, så kommer presenten bli uppskattad.

Till kompisen som inte läser

Om du känner att du vill ge din kompis som inte läser böcker en väg in i läsandet ska du satsa på presentkort till en bokhandel eller en bok som handlar om deras intresse. Har du en sportig kompis som vill springa Stockholm Maraton, så köper du en biografi av en person som sprungit loppet.

Av thea

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *