3# kulturtips till Berlinresan

3# kulturtips till Berlinresan

apr 24, 2022 av thea

Tyskland är verkligen ett kulturland. Det finns mycket intressant kultur att upptäcka i Tysklands huvudstad Berlin. Här kommer 3# kulturtips till din nästa Berlinresa.

1# Museum

Om du gillar museum är Berlin det perfekta stället. I mitten av Berlin, i närheten av Brandenburger Tor och vid Under den Linden ligger Museum Insel. Det är en ö med flera fina museum. Runt muséön finns också flera museum – alla ligger inte på samma plats. Ett tips är att läsa resemagasinet Vagabond för att hitta just de museum som du vill besöka i Berlin.

2# Förintelsen

Bredvid Brandenburger Tor och Tiergarten finns ett stort minnesmärke över förintelsen. Det är ett stort område där det ligger rektangulära stenblock som symboliserar gravar. Du kan gå igenom “kyrkogården”. Vissa av stenarna är högre än du. Tanken är att besökarna ska få en känsla av att inte veta vad som finns bakom nästa monument – samma ovissa känsla som judarna hade under förintelsen.

3# Musik

Det finns flera operor och konserthus i Berlin. Antingen väljer du att boka konsertbiljetter i förväg, eller så ser du vad som finns när du är på plats. Du kan alltid hitta någon intressant i världsklass att lyssna på.

Av thea

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *